7 manieren voor winstgevende groei van MSP’s

MSP

Alle MSP’s streven naar winstgevende groei. Hoewel dit een relatief eenvoudige taak lijkt, kan het een hele uitdaging zijn om deze taak ook daadwerkelijk uit te voeren. De MSP-industrie staat klaar voor de aanzienlijke groei in de komende vijf jaar en als gevolg van deze hoge groeiverwachting hebben MSP’s te maken met explosief groeiende concurrentie. Deze concurrentie zal naar verwachting in de toekomst alleen maar heviger worden. In dit voortdurend uitbreidende concurrentielandschap staan de meeste MSP’s nu voor de kritieke uitdaging om diverse groeibelemmeringen te overwinnen en winst te maken.

In dit blog kijken we naar zeven manieren waarop MSP’s winstgevende groei kunnen realiseren.

1. Aarzel niet om om slechte handel af te stoten

Niet alle zaken zijn goed voor uw groei. Er kunnen momenten zijn waarop u een klant moet laten gaan omdat deze geen waarde meer toevoegt aan uw bedrijf. Maar dit betekent niet dat u van alle moeilijke klanten moet weglopen. Uitdagingen kunnen worden overwonnen en in een bedrijf kunnen compromissen worden gesloten. Als een klant u echter meer kost dan dat hij oplevert, is er geen reden waarom u die klant nog langer zou moeten vasthouden.

Wanneer u op zoek gaat naar potentiële klanten, moet u er absoluut zeker van zijn dat zij goed bij uw bedrijf passen. Het is van essentieel belang na te gaan of hun zakelijke behoeften overeenstemmen met uw aanbod. Bovendien is het van groot belang om na te gaan of een nieuwe klant extra kosten met zich meebrengt die uw marges en winstgevendheid kunnen verkleinen.

2. Verbetering van de klanttevredenheid

Het terugdringen van klantverloop is een prioriteit voor MSP’s, aangezien ze werken op basis van het model van terugkerende inkomsten. Als uw klanten ontevreden zijn, zullen ze zich niet langer abonneren op uw service. Dit is de reden waarom klanttevredenheid direct gerelateerd is aan de winstgevendheid van MSP’s. Bovendien, als uw percentage van klantverloop te hoog is, zult u geen waarde verhogen door nieuwe klanten binnen te halen en zal uw huidige klantenbestand min of meer gelijk blijven.

Neem regelmatig contact op met uw klanten om hun zorgen te begrijpen en hun problemen snel op te lossen. Door regelmatig feedback van uw klanten te krijgen, kunt u veranderingen doorvoeren die uiteindelijk in bedrijfsgroei kunnen resulteren.

3. Richt u op uw dienstverleningsmarges

Het verschil tussen de kosten van de dienstverlening en de verkoopprijzen die u vaststelt, is een belangrijke maatstaf om inzicht te krijgen in de groei van uw bedrijf. De kosten van dienstverlening omvatten de kosten van verkochte goederen (COGS, cost of goods sold) en andere uitgaven, zoals overheadkosten, huur, nutsvoorzieningen, etc. U moet het juiste evenwicht vinden tussen uw verkoopprijzen en uw uitgaven om duurzame marges te genereren voor de groei van uw bedrijf. 

Als het erom gaat de marges te verhogen, staan MSP’s vaak voor de moeilijke keuze om ofwel hun prijzen te verlagen ofwel klanten te verliezen. Het is echter raadzaam uw prijzen niet te laag te stellen. Richt u in plaats daarvan op andere aspecten, zoals het differentiëren van uw pakketten, het verbeteren van de kwaliteit van uw dienstverlening of het verhogen van uw merkwaarde. Om de leveringskosten te drukken, moet u uw bedrijfsvoering stroomlijnen en verspilling tegengaan op gebieden waar u geld kunt besparen.

4. Prijsstelling voor winstgevendheid

MSP’s hebben verschillende strategieën tot hun beschikking als het gaat om de prijsstelling van hun diensten. Enkele van de meest gebruikte prijsstrategieën van MSP’s zijn prijsstelling per apparaat, prijsstelling per gebruiker, volumeafhankelijke prijsstelling, prijsstelling à la carte, etc. Er is geen pasklare oplossing als het gaat om de prijsstelling voor MSP’s. U moet een prijsmodel vinden dat het beste werkt voor uw doelgroep en uw bedrijfsdoelstellingen.

Hoewel een concurrerende prijsstelling zeker belangrijk is, moet worden vermeden de prijs van uw diensten zo ver te verlagen met het risico dat u dit op lange termijn niet kunt volhouden. Klanten zijn zeker bereid een meerprijs te betalen als ze waarde uit hun investering kunnen halen. Daarom moet u zich richten op het bieden van maximale waarde voor uw klanten en ze daarvoor gepast belasten.

Als u moeite heeft om de juiste prijs te bepalen voor uw diensten, kunt u ons eBook ‘Prijsstelling voor Winstgevendheid’ bekijken om u te helpen meer groei te realiseren. 

5. Houd de belangrijkste bedrijfsgegevens voor MSP’s bij

Er zijn tientallen gegevens die u kunt bijhouden om uw MSP-activiteiten te beoordelen. Het is echter misschien geen goed idee om te veel tijd te besteden aan het bijhouden ervan. U moet de belangrijkste bedrijfsgegevens vaststellen waarmee u uw groei regelmatig kunt volgen.

Voor MPS’s zijn er ten minste 10 belangrijke bedrijfsgegevens die u kunt bijhouden om te begrijpen hoe uw bedrijf presteert in de MSP-wereld. Enkele daarvan zijn netto bedrijfsinkomsten, kosten van dienstverlening, servicegebruik en winstmarge. Deze gegevens helpen u te identificeren waar u geld verliest en hoe u dit verlies kunt beperken om winstgevende groei te bereiken.

6. Vermijd uitbreiding van uw team in afwachting van toekomstige groei

Het beste moment om uw team uit te breiden is wanneer er werkelijk behoefte aan is. Als uw technici inactief blijven in afwachting van nieuwe klanten, zullen uw maandelijkse loonkosten de pan uit rijzen zonder dat u daar iets voor terugkrijgt. Zelfs op korte termijn kan dit uw maandelijkse winst belasten en uw groei belemmeren.

Als u een toestroom van nieuwe klanten verwacht, moet u uw verkopen volgen om betrouwbaar te kunnen voorspellen wanneer deze toestroom zal plaatsvinden. Op basis daarvan kunt u dan de juiste beslissingen nemen.

7. Investeer in NOC-diensten

Zodra u erin geslaagd bent een behoorlijk klantenbestand op te bouwen, moet u overwegen te investeren in een locatie van waaruit u uw netwerk kunt controleren (een NOC, Netwerk Operations Center). Een NOC kan u helpen om een hoog serviceniveau aan uw klanten te bieden door IT-problemen proactief te monitoren en te voorkomen. Met Kaseya NOC Services, kunt u eenvoudig de eindpunten en netwerken van uw klanten monitoren en onderhouden vanaf een gecentraliseerde locatie.

Kaseya NOC is uitermate nuttig wanneer u uw MSP-activiteiten wilt opschalen. Door gebruik te maken van een gecentraliseerde locatie om de eindpunten en netwerken van al uw klanten te monitoren, kunt u waardevolle middelen een andere bestemming geven en u richten op andere belangrijke omzetgenererende taken.

Als u een MSP bent, moet u voortdurend op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden voor bedrijfsgroei. De bovenstaande tips kunnen u zeker helpen uw winst te verhogen en duurzame groei te realiseren. Probeer ze uit, om zo in een overvolle MSP-markt de concurrentie voor te blijven. 

5 diensten voor omzetgroei van MSP’s: meer dan traditionele IT-diensten

MSP’s hebben het afgelopen decennium een enorme evolutionaire verandering doorgemaakt. Hun klanten stappen steeds meer over op multi-cloudomgevingen en vertrouwenLees verder